pátek 11. září 2009

Jazzový koncert



Jak už vám Petra psala, v centru Chicaga je nový park zvaný Millennium park. V jeho středu se nachází něco jako koncertní sál pod širým nebem. Je tam postaveno velkolepé jeviště, hlediště tvoří zpočátku židle a poté travnatá plocha. Celé je to velké asi jako fotbalové hřiště. Stavba nemá střechu, pouze je symbolicky překryta konstrukcí z několika ocelových trubek. No a v tomto prostoru se tu poměrně často (převážně přes léto) konají koncerty a podobné události. 

Právě tak tomu bylo i minulý čtvrtek, kdy se konal koncert jazzového ansámblu. Odešel jsem dřív z práce, dostal jsem volno doma a vyrazil jsem. Ze začátku mě ohromila hlavně spousta lidí, kteří přišli. Nacpáno bylo k prasknutí (nutno říci, že to bylo zdarma). Dost rodin to pojalo jako večeři pod otevřenym nebem za hudebního doprovodu. Možná to vypadá jako rouhání, ale vytvořilo to perfektní atmosfétu.

Událost se konala na oslavu nedožitých stých narozenin Bennyho Goodmana. Dost se o něm mluvilo, na pódium se zvali různí rodinní příslušníci a kamarádi. Pak ale začali hrát a stálo to za to. Bravo.

(psáno Honzou, schváleno Petrou)

1 komentář: